Innehållsförteckning till del 2 av Stora Tvåtaktsboken

Fråga: Hej Jim. Är intresserad av din andra bok om tvåtaktsmotorer. Jag har ettan och skulle uppskatta om du någonstans kunde avslöja en innehållsförteckning värd namnet i del två. Känns lite som grisen i säcken annars. Gillar dina inlägg och råd mycket i tidningen och här på webben. Tacksam för detta.

Hälsningar Matsleo

 

Svar: Del 2 av Stora Tvåtaktsboken är i princip en fortsättning av motorreparationskapitlet i del 1. Det visade sig ganska omgående att de 21 motorer som var med i del 1 inte räckte till. Första tanken var att ge ut del 1 med fler motorer, men det vore ju att lura de som köpt boken som då skulle behövt köpa den en gång till för att få med de tillkomna motorerna.

Då fick det istället bli en bok med nästan bara motorer – drygt 30 stycken landade det på. Del 2 inleds med ett par allmänna kapitel om felsökning, verktyg och förgasarjustering. Resten av boken innehåller då reparationsanvisningar för 30 motorer med samma upplägg som i del 1. Man får se hur motorn tas isär och sedan följa med tills den är helt demonterad. Därefter vad man ska kika närmare på och avslutningsvis hur man sätter ihop motorn igen.

Precis som i del 1 finns det tekniska data samt mått och beteckningar på lager, tätningar, bussningar och liknande för varje motor som behandlas i boken. Generellt så är det lite fler bilder på varje motor jämfört med del 1. Innehållsförteckningen till del 2 av Stora Tvåtaktsboken hittar du här

Roligt att du uppskattar skriveriet!

Jim Lundberg

Rulla till toppen