Smörja och sprängskiss till framgaffeln till E-Type

E-Type framgaffel 1972-74.

Smörja och sprängskiss till framgaffeln till E-Type

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Har en MCB E-Type från 1973 och håller på att renovera framgaffeln, beställde fel framgaffelfjäder. Men skickade tillbaks den och nu är rätt fjäder på väg. Ska det vara SAE 10 framgaffelolja i och hur mycket i så fall! Finns det någon sprängskiss på 73:ans framgaffel?

Mvh

Hans Ahnlen

 

Svar: Framgaffeln på MCB E-Type ska smörjas med fett, inte olja. Den innehåller ingen hydraulik utan det är bara teleskopiska gaffelben som glider mot varandra och behöver smörjning. I instruktionsboken för E-Type med flera, nämns inte ens E-Typens gaffel i smörjschemat.

Rengör alla delar i gaffeln noggrant och smörj in dem med vanligt konsistensfett. Kladdar man in fjädern ordentligt med fett slipper man skrammel från den.

Den enda skiss jag har är skissen från reservdelslistan – hoppas att den kan vara till någon hjälp.

Jim Lundberg

Förklaring till skissen ovan.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Att köra en Trabant!

6 kommentarer

Jim Lundberg: Ha-ha! Jo, om det inte händer något på resan har man ju inget att berätta. Tycker om tankmätaren - svårt att tänka sig något krångel där! ;)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842