Passar Husqvarna Flinta i samma motorfästen som ILO?

Husqvarna Flinta (vänster) och ILO Piano (höger) har två hål för motorfästet som har samma c/c-mått.

Passar Husqvarna Flinta i samma motorfästen som ILO?

Publicerad

Fråga: Hej. Kan man ha sådan tur att en flintamotor passar i motorfästet till ILO?

Mikael

 

Svar: De bakre motorfästena på Husqvarna Flinta och ILO Piano har samma c/c-avstånd – 65 mm. Däremot så stämmer inte placeringen av topplocksfästet mellan motorerna. Men bara för att "två hål stämmer" så kan motorn hamna fel i relation till bakdrevet så att motordrev och bakdrev inte linjerar. Det kan även vara så att någon del av motorn kan ta i ramen.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842