Identifiera släktens gamla motorcyklar

En av motorcyklarna är denna belgiska Sarolea av okänd modell.

Identifiera släktens gamla motorcyklar

Publicerad

Fråga: Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med att identifiera motorcykelmodellerna på bilderna (se länken). Det är gamla foton av släktingar och deras motorcyklar, det vore roligt att veta vilka motorcyklar som funnits i släkten. Ursäkta kvaliteten på bilderna. Om det inte går att identifiera motorcyklarna, kan man få information via registreringsnumret på så gamla fordon?

Klicka på länken nedan.

https://drive.google.com/file/d/15BLiEYESHjdzPxgg6cJQxwxcQNs-CQb2/view?usp=sharing  

Tack på förhand!

MVH Arne

 

Svar: Jag får bara fram en motorcykel med länken – en Sarolea av för mig okänd modell. Men om du har registreringsnumren på fotona kan du kontakta Riksarkivet för att få ut kopior på gamla registreringsbevis.

Där finns oftast uppgifter på vilka som stått som ägare vilket kan vara extra intressant om det är släktklenoder det handlar om.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842