Delar till Rex Marvil från 1936

Fråga: Fråga: Hej. Har köpt en Rex-Marvil 125cc. tillverkad i Halmstad, årsmodell 1936. Det fattas ljuddämpare, kedjeskydd samt någon kåpa till svänghjul på motorn. Hittar ingen info på nätet. vill ju gärna ha originaldelar, men verkar stört omöjligt. Snälla har ni några tips? Förövrigt tillverkades denna hoj i 47 exemplar. Vad kan en sådan cykel vara värd besiktigad och i bruksskick

Tommy Nielsen

 

Svar: När det gäller delar till lite udda fordon så får man gå på marknader samt annonsera. Om du går med i MCHK (Motorcykelhistoriska klubben) så får du tillgång till deras medlemsregister där medlemmarna har lagt in uppgifter på vilka fordon de har. Med lite tur kan man hitta någon som har samma fordon – eller till och med lite delar över. Du kan också annonsera gratis i Classic Motors privatannonser så når du tusentals motorintresserade.

Värdet på fordon är ofta svårt att ge då många faktorer spelar in och därför gör vi på Classic Motor inga värderingar av fordon. Bästa rådet är att kolla säljesannonser på liknande fordon och se vad man begär. Grejen med udda fordonsmodeller är att de kan vara mer värda för att de är ovanliga, men de kan lika gärna vara mindre värda just för att ingen känner till dem och har någon anknytning till dem.

Jim Lundberg

Rulla till toppen