Registrera gammal motorcykel

Registrera gammal motorcykel

Publicerad

Fråga: Hej. Jag undrar hur man går tillväga för att registrera in sin gamla Husqvarna "Rödqvarna" från 1951. Den saknar helt handlingar och skyltar, har i dagarna fått intyg från Husqvarnamuseet. Hur går jag vidare nu och vad kan det tänkas kosta?

Mvh Andreas

Svar: Nästa steg borde i ditt fall vara att ansöka om en så kallad ursprungskontroll. Det gör du via Transportstyrelsen och kostar 600 kronor.

Ta gärna kontakt med dem innan och berätta om din motorcykel, vilka handlingar du har, och om du behöver komplettera dem. Saknas både handlingar och registreringsnummer helt och hållet får du vara beredd på lite detektivarbete.

Efter ursprungskontrollen görs en registreringsbesiktning och därefter en vanlig kontrollbesiktning. Jag har inte full koll på priserna för dessa men jag tror att du kommer undan med omkring två tusenlappar på detta.

Lycka till

Robert Gustavsson

 

On
Off

8 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842