Vad betyder svensksåld?

Vad betyder svensksåld?

Publicerad

Fråga: Jag ska köpa en Oldsmobile Ninety Eight från 1968 men den är svensksåld. Vad betyder det i egentligen? Jag vill helst ha en bil som kommer från Amerika, men så blir det väl inte? Eller är den byggd i USA och såld i Sverige?

Jocke

Svar: Ord kan vara svåra, men jag vill påstå att svensksåld ska tolkas som att bilen såldes ny i Sverige. Den är tillverkad i USA och skeppad till Sverige för att säljas här. Ofta var de byggda för export och kunde ha finesser som inte var standardutrustning på modellen i USA. Vid behov anpassades de sedan i Sverige för att uppfylla lagkraven.

Robert Gustavsson

 

On
Off

2 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842