Ägarbyte efter arv

Ägarbyte efter arv

Publicerad

Fråga: Jag har en Husqvarna 118 cc 1946 års modell. Den tillhörde min far som ställde av den i slutet av 1960-talet. Han gav den då till mig. Dumt nog betalades inte registerhållningsavgiften och den föll ur registret. Jag har ett gammalt registreringsbevis i min pappas namn samt nummerplåt. Men... jag har inget inköpskvitto eller gåvobevis som bevisar att motorcykeln är min. Mina föräldrar är båda döda och jag är enda arvingen, men Husqvarnan står inte med i någon bouppteckning då den redan var min genom gåva. Hur gör man då för att bevisa ägarskapet?

Thomas

Svar: Som jag ser det är det inga problem. Senaste kända ägaren är din pappa, du har papper och skylt och du är enda arvingen. För säkerhets skull lät jag frågan gå vidare till Transportstyrelsens avdelning för Ursprungskontroll och de svarar så här:

Någon som känner till omständigheten skulle skriftligen kunna intyga att du fått motorcykeln. Om det inte finns någon som känner till omständigheten kan sökande själv lämna en undertecknad redogörelse.  

Redogörelsen ska innehålla en specifik uppgift om fordonet till exempel registreringsnummer eller ramnummer/chassinummer beroende på fordonstyp samt underskrift ort och datum.

Så långt Transportstyrelsen, och det ser därmed ut som om du skulle kunna registrera din motorcykel utan några större problem.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842