Ciao som puffar till vid fullt gaspådrag

Ciao som puffar till vid fullt gaspådrag

Publicerad

Fråga: Har en Ciao som puffar till då och då vid fullt gaspådrag. Den går ok vid lågt- och mellan gaspådrag, men vid fullt gaspådrag så puffar den till som att den hostar. Det smäller och låter som en puff av vind blåses ur, och mopeden vägrar att öka i hastighet utan känns som om den "hålls tillbaka" av något. Den har nyss genomgått en renovering men vad kan vara felet?

Ben Q

 

Svar: Det låter som att huvudmunstycket är för litet eller delvis blockerat av smuts så att bränsleblandningen blir för mager. Detta munstycke arbetar bara på 3/4 till full gas. Vid lägre gaspådrag är det trottelnålens läge, eventuell luftskruv samt trottelns urfasning som styr blandningen.

Om det är en äldre Ciao med brytarkontakter kan det vara så att dessa kärvar så att brytararmen inte hinner stänga kontakterna vid högre varvtal med misständning som följd.

Kolla även att förgasaren är helt påtryckt på insugningsröret. Annars kan den dra tjuvluft i klämfästets slits.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842