Registrera motorcykel utan skylt

Registrera motorcykel utan skylt

Publicerad

Fråga: Jag har en motorcykel från 1958 som jag håller på att renovera. Jag har kvitto på den, där säljare och ramnummer framgår. Tyvärr finns inga gamla handlingar, skattekritiska registreringsskylt eller liknande. Jag vet heller inte i vilket län motorcykel har rullat. Enligt chassinumret finns den inte med i nuvarande register. Finns det någon möjlighet att få den inregistrerad igen. Hur många arkiv måste jag söka, kan jag begränsa sökningen genom årtal, tillverkare, modell etc?

Hälsningar

Olof

Svar: Att återregistrera ett fordon utan registreringsnummer är så gott som omöjligt. Att söka i arkiven är ett alternativ, men räkna med att det kan ta många timmar och kosta en slant.

Jag föreslår att du, om möjligt, tar kontakt med ägaren och försöker hitta information där. Med lite tur kanske det finns en bild eller någon handling hos förra ägaren eller hos nära släktingar. Om inte kan du gå försöka gå tillbaka ännu en ägare och hoppas på tur.

I nedanstående länkar finns en del tips:

Länk: Hur registrerar man ett gammalt fordon?

Papper till mc via ramnummer

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842