Drev till Francis Barnett från 1951

Francis Barnett Falcon från 1959.

Drev till Francis Barnett från 1951

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Har renoverat min fars Francis Barnett Falcon 55 från 1951, men saknar en detalj, det är en vinkelväxel som sitter i bromsskölden i bakhjulet och går mot ett drev i botten på bromstrumman. Finns ett annat alternativ har en vinkelväxel med fiberdrev som ska vara i framhjulet men saknar motsvarande drev på ekrarna. Tacksam för tips eller kontakter.

MVH

Börje Karlsson, Vårgårda

 

Svar: Jag förmodar att det är någon form av hastighetsmätardrivning det handlar om. Tyvärr så har jag inga reservdelslistor till Francis Barnett och vet inte var man ska söka efter delar. Är det någon som vet var Börje kan hitta delarna till sin Francis Barnett Falcon? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842