Ta ur lagerbanor i Sachs 98 cc

Lösa lagerbanor kan vara svåra att komma åt och då kan man få ur dem genom att värma blocket och sedan slå detta mot en träbit så att lagerbanorna fortsätter ut på grund av rörelseenergin. Men ibland räcker inte detta.

Ta ur lagerbanor i Sachs 98 cc

Publicerad

Fråga: Sachs 98 cc NV 08 1951 igen då. Om nu inte lagren "fortsätter av bara farten.." (100° C & banka i planka.) Andra tips för att få ur lagerbanorna?

Henning Rydén

PS: Kopplingsarmen blev fin! Tack! DS.

 

Svar: Man få ibland värma blocket till 150grader och lite till om banorna sitter envist, men en annan variant är att ta MIG-svetsen och dra ett par strängar på lagerbanans insida. Då sker två bra saker – dels drar svetssträngarna ihop lagerbanan när det kallnat så att banans diameter blir mindre, dels kan man knacka på svetssträngarna med ett dorn.

Jim Lundberg

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Tog ni bort tejpen 1967?

3 kommentarer

Cruzze: Gjorde tvärtom när vi bodde i Storbritannien ett par år och hade vår svenska vänsterstyrda bil med oss. Då åkte gaffatejpen fram:-) /Cruzze

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842