Årsmodell på Puch Dakota renoveringsobjekt

Puch Dakota ur 1976 års katalog.

Årsmodell på Puch Dakota renoveringsobjekt

Publicerad

Årsmodell på Puch Dakota renoveringsobjekt

 

Fråga: Hej! Jag har nyss köpt en Puch Dakota som jag ska renovera, men vet inte årsmodell på den. Ramnumret är 93385XX, hoppas ni kan hjälpa mig.

Mvh Jens

 

Svar: De flesta mopeder går inte att åldersbestämma via ram- och motornummer, men Puch är ett undantag då privatpersoner lagt ut listor på kända nummer som man sedan kan jämföra med. Din Dakota bör då vara från 1977 (Jag maskade de två sista siffrorna "XX" i ditt ramnummer).

Se mer på Puch Hobby. Killen som lagt ut alla data ber ödmjukt om en femkrona för ett svar vilket är mer än överkomligt för detta jättearbete som lagts ner på listorna. Sist jag kollade drog jag iväg en tjuga.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Är linolja bra?

5 kommentarer

Michael B: Kallpressad linolja penslar jag på all rost under bilen. Den tränger bäst in i rosten men torkar långsamt. Träskivan på släpvagnen penslar jag med kokt linolja den torkar snabbare och det blir som en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842