Lämpligt material i packning till flottörhus på förgasare

Fråga: Hej. Jag har köpt ny flottörhuspackning i gummi till en Bing- förgasare (flottörhus av ”koppmodell”), förgasarmodell: 1/10-/122A.

Problemet är att packningen är för tjock, eftersom gängorna i flottörhuset inte når fram till fästet i förgasaren och därmed inte går att skruva fast.  Finns det packningar att tillgå i tunnare material, som till exempel papper, till denna förgasare?

Dick Amundsen

 

Svar: Packningens uppgift i flottörhuset är inte att täta mot atmosfärtryck och liknande utan har bara till uppgift att bensinen inte ska skvimpa över kanten och rinna ut på utsidan av förgasaren. Flottörhuset är i förbindelse med ”omvärlden” genom andra hål och via flödarknappen som ju inte är helt gastät.

I och med detta så ställs det inte så höga krav på hur tät packningen är. Det går att köra utan denna packning, men då får man räkna med att det blir lite slabbigt utanpå förgasaren och nere på motorn av tvåaktsoljan i bensinen.

Tyvärr så är en del packningar för tjocka och en del gummisorter klarar inte av att vara i kontakt med bensin och sväller kraftigt – eller löses upp. Jag brukar därför klippa till packningen av vanligt packningspapper. Det kan vara lite pyssligt då den ofta är väldigt mal, men med en vass sax och lite tålamod får man snart till en ring av packningspapper som garanterat klarar bensin och som är tillräckligt tunn för att man ska kunna gänga på flottörhuset.

Jim Lundberg

Rulla till toppen