Kontrollera instrumentstabilisator?

Kontrollera instrumentstabilisator?

Publicerad

Fråga: Jag har en fråga med anledning av artikeln om instrumentstabilisator i Classic Motor nr 12 2018. Jag har en Ford Anglia (snedruta) och undrar om det går att kontrollera om instrumentstabilisatorn fungerar.

Hälsningar Stig

Svar: Visst kan du kontrollera den. Du har två dubbla flatstiftsanslutningar på den. Den ena är märkt B och den andra I.

B (Battery/Batteri) är ingående ström och I är utgående ström (Instrument). Stabilisatorn jordas genom höljet.

Koppla 12 volt till B och jorda höljet. Koppla därefter in en voltmätare mellan kontakten I och stabilisatorns hölje. Mätaren ska visa cirka 10 volt om stabilisatorn är okej.

Om den är ur funktion brukar det gå att få liv i dem igen genom att öppna höljet och ta bort oxid på kontaktytorna.

Skulle det inte gå att få liv i den kostar en ny runt ett par hundringar. Eller också monterar du en elektronisk stabilisator (samma typ som användes i artikeln) i skalet.

Lycka till

Robert Gustavsson

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Olika startprocedurer på Piaggio Ciao

1 kommentar

Mats på Wingen: Nja... På min sitter det en "pys" alltså en dekompressionsventil som används både vid start för att lättare få snurr på motorn samt som stopp. Den manövreras med ett kort handtag på vänster...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842