Volvoproblem

Volvoproblem

Publicerad

Fråga: Varför drar min Volvo 245 1980 så mycket bensin? Den drog 20 liter på 7 mil med nya stift och nytt luftfilter. Fläkten funkar inte heller. Jag kollade vid säkringarna då fick jag till exempel hastighetmätarbelysningen att fungera. Nu funkar varken tutan eller fläkten.

Jocke

Svar: Omkring 2,8 liter milen är väldigt hög förbrukning. Det låter mer som om du har ett läckage än att motorn skulle vara felinställd.

Att varken tutan eller fläkten fungerar behöver inte ha något samband. När det gäller tutan får du göra en felsökning. Kontrollera först att signalhornet fungerar. Har bilen stått länge kan det ha gett upp. Därefter kollar du om det kommer ström till själva hornet. Om det är nödvändigt får du arbeta dig bakåt tills du hittar felet.

På Volvo 240 är trasiga fläktar ett ganska vanligt problem. Här går du tillväga på samma sätt – kolla fläktmotorn, sedan om den får ström och arbeta dig bakåt till du hittar felet.

En verkstadshandbok och ett kopplingsschema underlättar arbetet.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842