Chrysler 1938: startproblem

Chrysler 1938: startproblem

Publicerad

Fråga: Startmotorn på min Chrysler Royal 1938 strular. När jag kopplar plus till den blir hela chassiet strömförande. Jag kan alltså mäta upp plus på chassit, antar att den är kass, inte lätt att få tag på en 6 volts startmotor till en så gammal Chrysler. Finns det någon lösning på detta?

Jonas

Svar: Jag har kollat lite på internet och det dyker upp startmotorer (Autolite MAX-4020A) till salu då och då. Det finns även renoveringssatser, exempelvis hos Old Moparts i USA, om du hellre vill renovera den.

Men, du skriver att du får plus i chassiet och det är korrekt då Chrysler 1938 hade plusjord som original. Om jag fattade rätt hade du kopplat plus till startmotorn också, och det är kanske där problemet ligger?

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: Old Moparts

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842