Skillnad på olika bingförgasare

Bingförgasare. "15" står för borrningen i millimeter, "20" står för förgasarhusets utförande.

Skillnad på olika bingförgasare

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag undrar vad det är för skillnad på dessa bingförgasare:

1/10/83W

1/10/81

1/10/88

Jag har plockat isär dom men hittar ingen skillnad på munstycken m.m. Kan du säga vad det är för skillnad och vad betyder siffrorna?

Ha en god fortsättning och gott nytt år!

/Donald

 

Svar: Bing har beteckningar på sina förgasare som består av tre siffergrupper med snedstreck mellan sig. Den första siffran har jag inte fått riktig koll på och är nästan alltid en ensam etta (1). Andra siffergruppen, 10 i ditt fall, står för förgasarens borrning i millimeter. Den tredje och sista gruppen anger hur förgasarhuset är utformat. Det kan vara att flottörhuset sitter på höger eller vänster sida, men kan också innebära väldigt små skillnader som något skruvhåls placering eller liknande.

I och med att borrningen är densamma på de förgasare du räknat upp så är oftast storleken på munstyckena densamma då dessa variabler följs åt – stor borrning = stort munstycke och omvänt.

God fortsättning själv!

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Bilder på Monark Monarped från 1959

1 kommentar

JonasA: De 3 sista siffrorna i ramnumret brukar tala om vilken modell det är. Ex.vis 348 eller 349.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842