Trög koppling på fyrväxlad Kreidler Florett

Trög koppling på fyrväxlad Kreidler Florett

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en Kreidler Florett med 4-växlad indirekt växellåda. Kopplingen på denna är en 4-skivig (4 friktionslameller) inte tre som det är i Stora Tvåtaktsboken. Mitt problem är att kopplingen är väldigt tungarbetad och jag har börjat fundera på om de 2,5 varven som kopplingsskruvarna skall släppas enligt Stora Tvåtaktsboken även gäller den 4-skiviga kopplingen. Tacksam för ett svar och om möjligt en indikation på hur många varv som gäller för en 4-skivig koppling.

Mvh Bengt

 

Svar: Jag har bara uppgifter om mopeder som är sålda i Sverige och mig veterligen såldes det bara den treväxlade versionen av Kreidler här i landet.

Men det finns en del information på nätet och en pdf med en verkstadshandbok (på tyska) till den fyrväxlade motorn hittar du här

Kopplingar med solfjäder kan vara väldigt tröga om fjädern tillåts gå tillbaka för mycket (=blir för "kupig") när man släppt kopplingshandataget och då kan kopplingen bli mycket lättare om man stoppar i en extra lamell, eller byter till tjockare lameller – tvärtemot vad som gäller för kopplingar med vanliga fjädrar som ju blir trögare när man stoppar i fler, eller tjockare, lameller.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842