Kopplingsdelar till Autoped från 1954

Fråga: Hejsan. Undrar om det går att få tag i ett tryckstift till kopplingen på en NV Autoped från 1954. Dessutom undrar jag om det går att få tag på axeln som sitter i transmissionskåpan. Den som trycker på tryckstiftet. Hur får man i så fall bort den slitna. Fick problem när nya korklameller monterats.

MVH Mats

 

Svar: När det gäller delar kan du kolla med Rösebäckens Cykel & Motor, eller på veteranmarknader. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser efter dessa delar så kan tusentals motorintresserade se din annons.

När det gäller byte av axeln i kåpan har jag tyvärr inga bilder och jag kommer inte ihåg hur det satt (det är nio år sedan jag gjorde den första tvåtaktsboken). Det enda jag har är en sprängskiss som visar de ingående delarna i kopplingen.

Om det är detalj nr 24 som du vill få loss så benämns den som ”cylindrisk rulle” (borde nog vara cylindrisk pinne) och bör vara inpressad i sitt hål i kåpan. I så fall bör den gå att dra ut med en tång – kanske efter att kåpan värmts upp till 100 grader eller mer. Om det är en cylindrisk pinne så är det en industridetalj som dessutom finns i härdat utförande. Då heter den CPK, följt av dimension (diameter x längd). Kolla med Jacking AB på telefon 0227-133 22.

Jim Lundberg

Kopplingsdelar till Autoped från 1954
Om man vill ladda ner bilden så högerklickar man på den och väljer ”Spara bild som…”
Rulla till toppen