Var hittar man Permatex packningsklister?

Gammal permatexburk från 1960- eller 70-talet.

Var hittar man Permatex packningsklister?

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Vet du var man kan köpa gammalt hederligt packningsklister, typ Permatex? Verkar inte finnas längre. Jag ska limma block och kåppackning på Husqvarna 120. Finns någon annan produkt som funkar lika bra?

Thomas Persson

 

Svar: Jag trodde också att det klassiska Permatexklistret var historia, men det existerar fortfarande om än i lite annorlunda förpackning. Det verkar som varumärket har köpts upp eller något liknande. Hur som helst så finns "gamla" Permatex på Jula.

Det finns givetvis andra produkter som gör sitt jobb och det är svårt att säga vilka som är bäst – är det tätt så är det tätt. Jag kör mycket med Permatex då det limmar lite lagom så att man ka ta isär delarna efteråt utan att ta till slägga och spett. Däremot är Permatex spritlösligt och bör då inte användas om det kan komma i kontakt med exempelvis E85.

Jim Lundberg

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842