Vad är det för emblem på ILO-motorn?

Vad är det för emblem på ILO-motorn?

Publicerad

Fråga: Jag har denna kåpa till en encylindrig ILO-motor på 250 kubik. Normalt så ska det runda plåtemblemet vara svart med texten "ILO", men här är det rött och verkar föreställa en motor. Jag är inte säker på att emblemet sitter rätt monterat då det har fyra hål för infästning och kan därför nitas fast i fyra olika positioner. Någon som vet vad emblemet står för?

Anders Österberg

 

Svar: Jag bollar över detta till våra läsare. Är det någon som känner igen emblemet på Anders kåpa? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Närbild på Anders emblem.

Så här brukar ILO-motorerna se ut. Ett svart emblem med texten "ILO" (som betyder "Verktyg" på esperanto)

Vill passa på att förklara att förklara att första bokstaven "J" faktiskt är ett "I".

Fabriken valde ett stiliserat "I" för att logotypen skulle bli snyggare. I textform skriver man däremot ILO.

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842