Vad är det för motorcykel i svampskogen?

Vad är det för motorcykel i svampskogen?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har haft moped sen jag var femton och varit intresserad av svenska mopeder sedan dess. Nu var jag och plockade svamp i skogen i höstas och hittade denna ram. Jag har nu blivit besatt av att identifiera denna. Det jag i detalj kan beskriva är att ramen är originalfärg och det verkar vara en metallic blå. Framgaffeln överensstämmer med detta och dess nedre del är kromad. Det är stum bakaxel och ramen som limpan vilar på ser hemmabyggd ut. Bakskärmen är omålad aluminium och är ej perforerad annat än vid det fäste som håller den på plats samt för baklyse osv.

Motorfästet ser ut som nån form av JB-motor. Många säger instinktivt att det är en Blue Fighter men det är i alla fall ingen Monark för emblemet fram som visserligen är borta men har tre monteringshål varav två ovan och en under alltså motsatsen till monarks fästpunkter för deras emblem. Samt så är trekantsplåten annorlunda än Blue Fighters. Då säger vissa en ombyggd M77 men den är blå samt kromad gaffel och bakskärmen är ju inga hål i, Maraton säger andra, visserligen så är över stämmer deras emblem hålbilden, men samma där med trekantsplåten under tanken – den stämmer inte överens med dennas. Jag hittade en Örnen men den var inte exakt heller om man tittar på framljusfästena . Vad kan det vara?

Thomas Hagberg

 

Svar: Jag lägger ut detta som en efterlysning. Någon som känner igen Thomas fynd i svampskogen? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Uppdaterad med två nya bilder 2019-02-27

Ny bild 2019-02-27

Ny bild 2019-02-27

On
Off

9 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842