Tvåväxlad Sachs som dör vid belastning

Tvåväxlad Sachs som dör vid belastning

Publicerad

Fråga: Sachs 2-växlad som dör vid belastning.

Anders Holmqvist

 

Svar: Det är svårt att avgöra vad som kan vara fel med så här lite information, men ett standardtips är att ta ur tändstiftet så fort motorn stannat och kika på detta. Är det torrt så kommer det inget bränsle och är det blött så tänder inte motorn. Då vet man var man ska söka vidare.

Sedan är ju frågan om felet är lika både vid varm och kall motor, och om "belastning" innebär att man motorn dör bara man släpper upp kopplingen – eller om den dör när man ligger och kör stenhårt i branta uppförsbackar.

Det kan även bero på dålig kompression vilket kan kännas om motorn är väldigt lätt att kicka. Då kan det vara kolvringar eller topplockspackning som är orsaken.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842