Volvo 245 stannar

Volvo 245 stannar

Publicerad

Fråga: Jag har en Volvo 245 1980 som rycker och lägger av och svarar inte på gasen. Den kan gå bra när den är kall men den kan också gå dåligt även när den är kall. Jag har bytt tändspole och kondensator och kontrollerat att tändstiften får gnista och ställt in avståndet på brytarspetsarna och sett att det kommer bensin ur bensinpumpen.

Jocke

Svar: Utan att ha sett eller hört motorn är det svårt att ge ett korrekt svar. Eftersom du har bytt ut det mesta i tändsystemet antar jag att det fungerar som det ska. Gör gärna en riktig tändinställning och kolla över och ställ in förgasaren ordentligt. Det kan vara den elektriska kallstartsventilen som krånglar då, om jag förstod dig rätt, bilen ibland går bra när den är kall men aldrig annars.

Problemen kan även bero på saker som glapp i fördelaren eller kanske att det är rost i tanken och att rostflagor gör att bensintillförseln blir ojämn ibland.

Lycka till

Robert Gustavsson

Läsare som har fler tips – lämna dem i rutan för kommentarer.

On
Off

4 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842