Demontera filtring på Victoria FM 38

Filtringen på Donalds victoriamotor. Att axeln är urtagen underlättar demonteringen av ringen.

Demontera filtring på Victoria FM 38

Publicerad

Fråga: Hej igen Jim! Hur får jag loss en filtringshållare (den är ca 20 mm) när man inte kan slå från undersidan? Den sitter under växelarmen på Victoria FM38 om du har någon motor att titta på!?

När man inte hittar filtringar som passar, så kan man väl göra dom själv men var hittar man filtmateriel som man kan använda? Kom gärna med tips och idéer för bästa resultat!!

Bra forum och tidning!

//Donald

 

Svar: Man får tyvärr bryta upp plåtringen som sitter ovanpå filtringen. Man kan göra detta med en vanlig spårmejsel och man få lägga en liten "kloss" att stöda mejseln mot så att inte trycker ner ringen på ena sidan när man bänder upp den på motstående sida.

På nedre bilden ser du ett exempel på detta fast på ett mopedhjul. Efteråt är ringen tillknycklad, men det går lätt att rikta den. En variant är att trä på ringen på en hylsa med god passform. Sedan lägger man ringen nedåt på ett mothåll och knackar till några gånger på hylsan så kommer formen åter.

När det gäller filt finns det en del företag som sysslar med sådant. Kolla med Rönnes eller Industritextil

Kul att du gillar tidningen och hemsidan!

Jim Lundberg

Filtringen och dess plåtring bänder man upp ur sitt hål med en mejsel om man inte kommer åt från undersidan. Här görs detta på ett mopedhjul.

För att inte knyckla till den mer än nödvändigt lägger man ett stöd under mejseln så att man inte trycker ner ringen på ena sidan samtidigt som man ska lyfta den i den andra änden.

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842