Mystisk jordkabel på gräsklipparen

Mystisk jordkabel på gräsklipparen

Publicerad

Fråga: Hej Jag har en gräsklippare AS Motor 50 eller 53 Jag har bra gnista när jag har kontakt med tändstiftet mot motorn När jag skruvar i tändstiftet går inte motorn. När jag kollar vidare så finns en jordkabel från motorn till chassit. Jag drog lite fram och tillbaka på anslutningarna till min förvåning startade motorn omedelbart.

Fråga: Kan du förklara vad jordkabeln har för funktion?

Tack för svar

Lars Axelsson

 

Svar: Jag vet tyvärr inte vad en AS-motor är och om 50 respektive 53 är en typbeteckning eller årsmodell. Jag kan bara gissa lite eftersom det inte framgår om det är brytarkontakter eller elektroniskt tändsystem på klipparen.

Vissa motorer har vibrationsdämpande gummibussningar i motorfästena som då även isolerar elektriskt. Då förlorar motorn kontakten med chassiet och för att reglagen uppe vid handtaget/styret ska fungera kan det behövas en jordkabel som förbinder motorn elektriskt till chassiet (=jord).

Någon som är mer insatt i denna modell? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842