Lager till Volvo 1936

Volvo användes EC-motorn både i lastbilar och i PV36

Lager till Volvo 1936

Publicerad

Fråga: Var får man tag i ram- och vevlager till Volvo EC-motor som sitter i LV 75 1936. Den blev ombyggd till epatraktor 1952 av min farfar. Jag har kört den med gengas och på bensin men fick lagerknack på tomgång och stängde omedelbart av den. Jag plockade ner motorn och konstaterade att vevaxeln var okej, men att lagerhalvorna var slut. Jag vet att Storvolvoklubben hade lager men de ville inte sälja till mig eftersom jag inte var medlem och rakt inte tillepatraktorer. Vart ska jag vända mig?

Karl-Olov

Svar: Kul att du försöker hålla liv i vårt kulturarv där epatraktorer är en viktig del. Vore det jag som behövde lagren skulle jag gå med i Storvolvoklubben och köpa lagren genom dem, och finns de inte kvar finns åtminstone kunskapen i klubben, om var du hittar delar till motorn. En köpesannons i Classic Motor kan ge napp – varför inte prova då det är gratis. Ett annat tänkbart stag är att kolla med någon motorrenoveringsfirma som varit med ett tag och se om de har några möjligheter att hitta ett lager. Prova även att kontakta Persson Parts som verkar ha åtminstone ett par vevlager på hyllan.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: Persson Parts

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842