Limma fast tändkabel på Stefatändspole

Limma fast tändkabel på Stefatändspole

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har en tändkabel som lossnat från en stefatändspole och dom är väl limmade (har en nos spole som den är limmad på) tror jag, så min fråga är om man kan limma den med smältlim eller blir spolen för varm så den lossnar?

Vad är det för lim annars som är bra, den har varit limmad med något hårt lim och det sprack så den lossnade.

/Donald

 

Svar: Om det är den blå "Supermetic" tändspolen det handlar om så är tändkabeln fastgjuten i det blå plasthöljet vilket görs vid tillverkningen.

Smältlim blir ganska mjukt redan vi de 70 grader som det kan vara innanför svänghjulet så jag skulle hellre rekommendera silikonfogmassa som klarar betydligt med utan att tappa taget. Viktigt är bara att avfetta ytorna och kanske även rugga upp dem lite med fint sandpapper.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842