Var kan man köpa originallack till en Monark MCB 1279?

Var kan man köpa originallack till en Monark MCB 1279?

Publicerad

Fråga: Hej! Var kan man köpa originallack till en Monark MCB 1279? Granatröd och polisvit.

Gustav

 

Svar: Enligt MCB:s katalog kallas färgkombon på 1279 för Granatröd/Ljusgrå (den ser vit ut). Jag har inte sett någon mopedtillbehörsbutik som har just dessa färger och "Granatröd och Ljusgrå" säger inte en färghandlare någonting då det var MCB som döpte färgerna till detta.

Om ingen har låtit bryta till dessa kulörer med ett modernt, och gällande, färgrecept så får man göra det själv. Då gäller det att ta med färgprover som är väl rengjorda från smuts och oxid. Lackrengöring (mild rubbing) är bra till detta. Dessutom ska delarna helst suttit skyddade från solens UV-strålar.

I tanktunneln, i framlampan och under kåpor brukar man hitta originalkulören som sedan färghandlaren får analysera och bryta till.

Någon som redan gjort detta och kan tipsa Gustav om färgrecept? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842