Vilket material i generatorhuset i vindkraftverket?

Vilket material i generatorhuset i vindkraftverket?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag undrar vilka material som lämpar sig för att fungera som generatorhus till ett mindre vindkraftverk?

Sanna Simonsson

 

Svar: Nu vet jag inte om det är själva stommen i generatorn som menas eller om det är höljet som sitter runt hela generatorn, men om det är det senare så är nog glasfiberarmerad plast lämpligt då det är starkt och tåligt mot väder och vind.

Dessutom är det lätt att tillverka saker i glasfiberarmerad plast då man gjuter delarna mot formar som kan göras av trä. Alternativet är aluminium eller galvad plåt, men det är svårare att forma dessa så man får den aerodynamiska utformning som ett vindkraftverk bör ha för att ge så litet luftmotstånd som möjligt.

Hoppas det är svar på din fråga.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842