Skillnad förgasare tvåtakt och fyrtakt

Skillnad förgasare tvåtakt och fyrtakt

Publicerad

Fråga: Jag undrar om det skiljer något mellan en förgasare till en tvåtaktare och en fyrtaktare, i så fall vad?

På en del förgasare (se bild) sitter en eller två plastslangar som ser ut som dom kommer ut från trottelhuset. Vad är dom till?

Med vänlig hälsning Göran

Svar: Jag vet inte om det skiljer sig något nämnvärt mellan förgasare till två- och fyrtaktare på bilar. Saabs gamla tvåtaktare går bra att köra med förgasare från fyrtaktsmotorer och på rallybilar användes ibland förgasare från Lancia och Porsche.

Det är en förgasare till en tvåhjuling på din bild. Slangen går till skvallerröret på flottörhuset, det vill säga att eventuell överflödig bensin rinner ut genom röret/slangen.

Robert Gustavsson

On
Off

5 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842