Vad är Prinsarna MTS?

Vad är Prinsarna MTS?

Publicerad

Fråga: Jag letade bland gamla tygmärken att fästa på en MC-jacka, och fann även ett rejält stort emaljerat kopparemblem. Det har tre fästhål och ytterdiametern är drygt 54 mm. Ytterst finns texten: TRAFIKENS MOTTO SÄKERHET. Innanför finns texten: PRINSARNA och i mitten bokstäverna MTS. Jag har sökt på internet utan framgång, utom att det finns ett likadant till salu på amerikanska ebay. Vad är detta för emblem?

Bästa hälsningar

Ingvar

Svar: Jag går bet på denna och överlåter frågan till våra kunniga läsare. Lämna era svar i rutan för kommentarer nedan.

Om jag ändå ska spekulera borde bokstäverna M stå för MOTTO, T för TRAFIKENS och S för Säkerhet. Eftersom T är större än de andra bokstäverna borde detta läsas först och därefter från vänster till höger M och S. Ordet PRINSARNA antyder att det kan vara en avdelning för yngre medlemmar i Kungliga Automobil Klubben (KAK).

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842