Vad är detta för motorcykel?

Vad är detta för motorcykel?

Publicerad

Fråga: Hej. Har kommit över en mc, tror det är en från 1952, men är osäker. Går det få ut något av ramnummret 211XX Motornummer DKW 461312XX. Vet ej så mycket mer. Ramen troligen en Blixt från 1952. Vill få ihop lite fakta innan man börjar att riva och leta delar

Mvh Janne

 

Svar: Om du har uppgift om det gamla registringsnumret – i gamla papper eller på ett fotografi kan du via Riksarkivet få reda vad det är för fordon, var det varit registrerat samt tidigare ägare. Som det ser ut på dian bilder så verkar registreringsskyltarna finnas kvar och då blir det enkelt. Kolla denna artikel som heter Hur registrerar man ett gammalt fordon? Så ser du hur det går till.

Blixt var ett varumärke som bland annat hamnade på motorcyklar från Nymans Verkstäder (NV) i Uppsala. Din motorcykel ser ut att kunna vara en NV 11 i grunden som sedan dekaltrimmats till en Blixt.

Jim Lundberg

NV-annons från 1952.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Är linolja bra?

5 kommentarer

Michael B: Kallpressad linolja penslar jag på all rost under bilen. Den tränger bäst in i rosten men torkar långsamt. Träskivan på släpvagnen penslar jag med kokt linolja den torkar snabbare och det blir som en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842