Husqvarna Roulette som bara går några sekunder – Uppdaterad

Fråga: Hej. Köpte en motor till min Husqvarna Roulette och skruvade på den. Då startade den och gick bra. Körde och lade i 1:an och 2:an i garaget. Sen i dag när jag skulle ut och provköra så kör jag på 1:an i typ 500 meter, sen lägger jag i 2:an då tvärdör den och startade inte mer och då åkte jag till garaget. Några timmar senare då startar den och går några sekunder. Den får soppa och gnista det sitter en hel packning vid toppen. Kan det vara kondensatorn eller tändspolen?

Mvh Jocke

Uppdaterad 2019-03-28:

Den får soppa och gnista jag har bytt kondensator. Den får  fin gnista men vagrar att ens tända till nu den starta till på första. Sen märkte jag att jag glömt att dra åt svänghjulet men de är fixat och den får fin gnista och blött stift men tänder ej till nå mer

Svar: Symtomen tyder på att det är kondensatorn eller tändspolen som har gett upp. Om du gör ett startförsök bör då tändstiftet bli blött vilket sker om gnistan uteblir eller är för svag.

Börja med att byta kondensator – det är en kostnad på någon 50-lapp. Dessutom brukar kondensatorn vara snabbast på att visa symtom – det kan röra sig om några sekunder. En tändspole kan oftast fungera i flera minuter innan den bekänner färg.

Nytt svar 2019-03-28: Om stiftet fortfarande blir blött är nog gnistan för klen – om inte förgasaren flödar eller kompressionen är dålig. Testa lite olika brytaravstånd. Kolla kompressionstrycket. mellan 4 – 6 kilo (Bar) bör det bli.

Jim Lundberg

Rulla till toppen