Hastighetsmätardrivning till Husqvarna Lyx

Hastighetsmätardrivning till Husqvarna Lyx

Publicerad

Fråga: Hej! Jag försöker hitta en hastighetsmätardrivning till min Husqvarna Lyx -62 med äggmotor, men har väldigt svårt att veta vad jag ska leta efter. Förstår att den antagligen ska sitta monterad på framnavet, men den verkar blivit bortplockad på min vid något tillfälle. Sitter en (oinkopplad) VDO-mätare på som fungerar. Kan ni kanske vägleda mig?
MVH Johan

Svar: Hej Johan! Hastighetsmätardrivningen för moped Husqvarna Lyx 1962 var monterad på framnavets vänstra sida. Reservdelskatalogerna anger enbart reservdelsnummer 81-417-002, och det viktigt att hitta rätt drivning till ditt 19-tums hjul för att hastigheten ska visas korrekt. Exakt vilken VDO-drivning och dess rätta märkning du ska leta efter går jag bet på.

Vi bollar därför över frågan till våra kunniga läsare.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Är linolja bra?

5 kommentarer

Michael B: Kallpressad linolja penslar jag på all rost under bilen. Den tränger bäst in i rosten men torkar långsamt. Träskivan på släpvagnen penslar jag med kokt linolja den torkar snabbare och det blir som en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842