Husqvarna 120 cc som dör efter en stunds körning

Husqvarna 120 cc som dör efter en stunds körning

Publicerad

Fråga: Husqvarna 120 startar lätt och går fint men efter ett tag dör den vid full gas och går ojämnt. Jag skall göra ren förgasaren. Är det fel nålhöjd eller inställning på "elplattan"?

Göran Nilsson

 

Svar: Störningarna kan bero på bränslebrist och då får man först och främst kolla att bränslet rinner ur tanken med ett konstant flöde. Låt det rinna en stund så att flödet inte avtar efter ett tag vilket kan bero på att ventilationshålet i tanklocket är igensatt så att det uppstår ett undertryck i tanken. Nästa steg är en förgasarrengöring – gärna med tryckluft.

Höjden på trottelnålen styr bränsleblandningen vid låg gas upptill 3/4 gaspådrag. Om nålen står fel brukar symtomen vara att motorn rycker eller skjuter i förgasaren vid gaspådrag (=nålen för lågt), eller att den ryker och fyrtaktar när man kör på halvgas.

Ett klassiskt symtom är att motorn går bra när den är kall, men att den börjar gå ojämnt – eller till och med stannar när den är varm. Då är det oftast tändspolen som är på väg att lägga av.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Honda 650 som inte går på startmotorn

3 kommentarer

mekgoran: hej, tog hjälp av en pensionerad elektriker, annars nära att få en amerikansk hjärnblödning.. ska ta en sväng nu fredag innan bakslaget på vädret kommer antågande.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842