Får bara i ettan på Puch Dakota

Änden på växelvalsens axel sticker ut genom blocket och fixeras i axiell led med en låsring (SGA 12).

Får bara i ettan på Puch Dakota

Publicerad

Fråga: Hej. Vad kan det vara för fel när jag bara får i ettan på min treväxlade Puch Dakotamotor?

Mvh Glenn Hiller

 

Svar: Jag kan tyvärr inte komma med något standardsvar på detta. För att komma åt växelvalsen och växelgafflarna måste motorn delas. Det du kan göra först är att ta bort tramsmissionskåpan och se efter att den lilla låsringen i änden av växelvalsens axel sitter kvar i sitt spår.

Kolla samtidigt om hårnålsfjädern sitter som den ska och att den kniper åt runt den rörformade tappen samt klacken i blocket. Här får det inte vara något spel eftersom fjädern måste dra växelmekanismen (och växelpedalen) till sitt ursprungsläge efter varje växling.

Jim Lundberg

Hårnålsfjäderns har till uppgift att dra växelmekanism och växelpedal till ursprungsläget efter varje växling.

Fjäderns två ben ska knipa åt om både den rörformade tappen samt klacken i blocket utan något spel.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

2 kommentarer

Erik.B: Har en 54:a, avgasröret är inte chromat utan svartmålat så inga problem. Men kröken till äggmotorn passar inte. Den är mycket längre, och dessutom sitter den med en stor avgasmutter medans...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842