Hur många Svalan?

Hur många Svalan?

Publicerad

Fråga: Jag har en Svalan 250 Radex med 250cc Ilomotor. Hur många exemplar av denna motorcykel tillverkades egentligen? Och hur många finns det kvar?

Med vänlig hälsning

Helmer

Svar: Svalanfabriken relativt liten en Svalan motorcykel är per automatik tämligen ovanlig. Jag har tyvärr inte kunnat hitta några uppgifter på antal tillverkade av din modell. Läsare som har den uppgiften får gärna lämna den i rutan för kommentarer nedan.

Vi får ofta frågan om hur många exemplar det finns av en viss modell. I många fall är det svårt att ge ett korrekt svar. Ett sätt att åtminstone få en fingervisning är att maila till Transportstyrelsen (fordonsurval@transportstyrelsen.se) och fråga. Då får du i alla fall veta hur många som finns registrerade som Svalan 250 Radex. Utöver dessa kan det givetvis finnas exemplar som är registrerade exempelvis som Svalan 250, Svalan Övriga med mera. Det finns säkerligen ett antal runt om i landet som av en eller annan anledning fallit ur registret, och sådans som fortfarande finns i registret men som inte existerar fysiskt längre.

Lycka till

Robert Gustavsson

Svalan Radex ur 1955 års broschyr.

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

8 kommentarer

Jim Lundberg: Det vete fåglarna vad det kan vara - det rykte ju rejält på filmen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842