Hur många Svalan?

Fråga: Jag har en Svalan 250 Radex med 250cc Ilomotor. Hur många exemplar av denna motorcykel tillverkades egentligen? Och hur många finns det kvar?

Med vänlig hälsning

Helmer

Svar: Svalanfabriken relativt liten en Svalan motorcykel är per automatik tämligen ovanlig. Jag har tyvärr inte kunnat hitta några uppgifter på antal tillverkade av din modell. Läsare som har den uppgiften får gärna lämna den i rutan för kommentarer nedan.

Vi får ofta frågan om hur många exemplar det finns av en viss modell. I många fall är det svårt att ge ett korrekt svar. Ett sätt att åtminstone få en fingervisning är att maila till Transportstyrelsen (fordonsurval@transportstyrelsen.se) och fråga. Då får du i alla fall veta hur många som finns registrerade som Svalan 250 Radex. Utöver dessa kan det givetvis finnas exemplar som är registrerade exempelvis som Svalan 250, Svalan Övriga med mera. Det finns säkerligen ett antal runt om i landet som av en eller annan anledning fallit ur registret, och sådans som fortfarande finns i registret men som inte existerar fysiskt längre.

Lycka till

Robert Gustavsson

Hur många Svalan?
Svalan Radex ur 1955 års broschyr.
Rulla till toppen