Ingen gnista på Husqvarna Novolette

Fråga: Hej Jim! Jag får inte någon gnista på min Husqvarna Novolette, det jag kan säga är att jag inte får till ett godkänt abriss, hur jag än justerar, är det då brytarna som är nedbrända? När brytarna öppnar så finns det stort sett inte något abrissmått. Jag har provat brytaravståndet, vrida plattan, men nej.

Kort fråga bara: Kan man borra upp ett böjt insug som till Novolette, ett par mm, man kan ju ta en liten bit innan böjen kommer men blir det någon skillnad tror du?

Mvh Anders

 

Svar: Om man inte får till abrissmåttet vid korrekt brytaravstånd är det antingen slitna kontakter, sliten fiberklack (den som ligger mot nocken) eller så är brytarna stukade eller av fel modell.

Att vrida tändplattan påverkar inte abriss utan enbart förtändningen. Jag skulle nog satsa på ett par nya brytare. Husqvarna Novolette ska ha 7 – 10 eller 9 – 12 mm abriss och 0,3 – 0,4 eller 0,4 – 0,5 mm i brytaravstånd – beroende på vilken modell av Novolette det handlar om.

Riktigt gamla mopeder var strypta i insugningsröret istället för en plugg i cylinderns insug, och ökar man insugets diameter kan det kanske gå lite fortare. Men då ska man öka diametern hela vägen så det inte finns någon flaskhals kvar.

Jim Lundberg

Rulla till toppen