Läckande bensinrör på Husqvarna mod 29

Fråga: Det läcker vid gängorna vid tankanslutning och nere där bränsleröret ansluter till flottörhuset. Det gäller en Rödqvarna modell 29, Vilken typ av packnings- eller tätningsmassa bör jag använda om jag vill täta vid gängorna?

Mvh Arne

 

Svar: Om det är originalanslutningen mellan bensinkran och förgasare så sitter det en mässingskona/kula i rörets bägge ändar. Dessa konor trycks av muttrarna in i hålen på kran och förgasare och det är i kontaktytan kona/kant på hålet som tätningen ska ske. Det är alltså en konkoppling och då behövs ingen packning.

Den typ av gängor som sitter i anslutningarna kan inte täta mot vätskor utan har bara till uppgift att pressa konorna mot hålen. Jag skulle först och främst se till att det är tätt mellan kona och hål. Eventuellt kan man behöva slipa in delarna mot varandra med ventilslippasta. Rengör extremt noga efteråt i så fall så ingen pasta hittar in i motorn.

Om det ändå krävs någon form av tätning kan packningssilikon vara lämpligt, bara det inte slinker in silikon i förgasare som kan täppa igen munstycket. Dessutom så måste man lägga på ny silikon om man lossat någon anslutning.

Jim Lundberg

Läckande bensinrör på Husqvarna mod 29
Bensinrörets konor ska täta mot kanten på anslutningen i förgasare och bensinkran.
Rulla till toppen