Stum koppling på Husqvarna Flinta

Hylsan på Flintans mellanaxel ska vändas med den tandade delen nedåt mot underliggande drev.

Stum koppling på Husqvarna Flinta

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har renoverat min Huskvarna Flinta, tvåväxlad fot, men får inte kopplingen att fungera. Den är helt stum? Jag är ganska säker på att den understa stållamellen ligger rätt. Det jag nu misstänker är att den lilla hylsan som sitter på mellanaxeln ligger åt fel håll. Har försökt att se på bilderna i Stora tvåtaktsboken men blir inte klok på vilket håll den ska ligga på? eller finns det någon annan teori vad det kan vara?

Roland Andersson

 

Svar: Jag har för mig att den här hylsan kan låsa upp kopplingen om den vänds fel. På bild 10 (sidan 149 i Stora Tvåtaktsboken, del 1) ser man hur hylsan ska sitta – med "tänderna" ner mot drevet på axeln. Eller med den ursvarvade delen uppåt om man så vill. Hylsan syns monterad på bilderna 22, 23, 24, 25 och 28 i boken. Med många bilder i en bok kan man tyvärr inte göra dem så jättestora. Att hylsan inte är med på bild 26 & 27 beror på att det var tvunget att tillfälligt lyfta av den när ettans drev skulle på plats.

Jim Lundberg

Hylsan på sin axel (inringad). Här ser man att den ursvarvade sidan är vänd uppåt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredag på Mopedernas Woodstock 2019

4 kommentarer

Jim Lundberg: Nä - jag bara tryckte tillbaka den. Det sade bara klick . Det var vajert, liksom.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842