Vem byggde sportbilen?

Fråga: Hej! Jag bifogar några bilder på mitt ladugårdsfynd som jag inte har en aning om vad det kan vara för någonting. Då den stått under bar himmel i många år är skicket därefter. Det är en rörram som jag tycker är alldeles för bra gjord för att vara ett rent hemmabygge som bara byggts i ett exemplar. Rörramen har säkert varit klädd med en kaross av plåt eller av glasfiber på sin tid. Det finns fästen för två stolar i bredd. Körställningen måste ha varit väldigt låg och hela ramen påminner om en racerbil av något slag.

Bakhjulsdriven och det har suttit en vattenkyld mittmotor i den. På växellådan står det bland annat TIPO 100 100. Efter lite sökningar på internet har jag kommit fram till att det sannolikt är en växellåda från en Fiat 600 som sitter i (men den är som synes vänd bak och fram!). Kylaren är märkt Olofström och ser ut att vara gjord av två olika kylare och där några tidigare anslutningar har satts igen. Bra gjort! De ljusa rören på bilderna är kylvätskerör som är gjorda i aluminium.

Rätt avancerad framvagn med smidda spindlar och dubbla torsions-fjädrar som ligger på tvären bakom kylaren samt stötdämpare på varje hjul. Hjulstorleken är 3.00×12 enligt märkningen på fälgarna, det står även 1221 på dem.

Spårvidden är ca 115 cm och hjulbasen och är ca 201 cm. Rörramen är ca 285 cm lång och ca 138 cm på bredaste stället.

Hälsningar

Dan

 

Svar: Det här ser verkligen intressant ut! Är det någon som vet vem som byggde denna sportbil och när det hände? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Vem byggde sportbilen?
Vem byggde sportbilen?
Vem byggde sportbilen?
Vem byggde sportbilen?
Rulla till toppen