Gnisslande Husqvarna Novolette

Remskivans nav kan behöva en liten klick fett då och då.

Gnisslande Husqvarna Novolette

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har en Husqvarna Novolette 3311 som har börjat ge ifrån sig ett gnisslande ljud. Först trodde jag det var Kolvringarna som höll på fastna, men den går bra och det gnisslande ljudet uppträder ofta efter körning då jag stänger av motorn och cyklar in på gården. Det verkar komma från högra sidan där kulkopplingen sitter.

Mvh Anders

 

Svar: Motorns alla lager smörjs av oljan i bensinen så där sköter det sig självt. Det som kan gnissla är spännrullens lager eller remskivan. Den senare ska smörjas med lite fett då och då.

Nu minns jag inte om det sitter en fettnippel på skivans baksida men annars är det bara att ta av plåtkoppen från skivan och lossa muttern och lyfta av fjädern och hylsan. Ta sedan ur kulorna ur sina hål i remskivans nav och tryck in lite konsistensfett i dessa hål.

Jim Lundberg

Två saker som kan gnissla på Novolettens Rex-motor: Remskivans nav (C25035) eller remmens spännrullle (C25045).

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Värde på AJS

1 kommentar

Jim Lundberg: Det är ett enormt spann på värdet på gamla fordon. En veteranmoppe kan vara värd allt från 500 kronor till över 60 000 kronor. Allt beroende på modell, skick och köpsug. Förutom populariteten hos en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842