Generatorn släcker inte laddningslampan i bilen

Generatorn släcker inte laddningslampan i bilen

Publicerad

Fråga: Jims svar på min fråga om att köra en likströmsgenerator som en elmotor genererar (häpp) ännu en fråga: Min generator funkar som motor både om jag ger ström till fältlindningen och om jag jordar fältlindningen. Den går fortast om jag inte rör fältlindningen alls.

Det finns ingen kontakt mellan fält och stomme. Genomgång i fältlindningen är felfri. Vid provkörning uppkopplad på arbetsbänken mot laddningsregulator och batteri, driven med en borrmaskin så släcker den en inkopplad laddningslampa men inte om jag monterar den i bilen. Vad händer?

Kurt Nilsson

 

Svar: Om det är samma laddningsrelä i bilen som i provbänken verkar det lite märkligt. Är det någon som kan vara Kurt på detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Eskilstuna Veterandag 2019: snart dags

2 kommentarer

Jim Lundberg: Kul att höra Nizze! Gjorde en del fynd det lilla jag hann springa runt.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842