Svårstartad Husqvarna Silverpil

Svårstartad Husqvarna Silverpil

Publicerad

Fråga: Min Husqvarna Silverpil 282E har senaste tiden blivit svårstartad. När jag väl kommit igång går den skapligt bra men vid belastning, till exempel i uppförsbacke dör den och jag måste växla ned. Vad har hänt?

Frank

 

Svar: Det kan vara smuts i huvudmunstycket eller att det är svårt för bränslet att komma fram i tillräcklig mängd på grund stopp i bensinkran, filter eller ventilationshålet i tanklocket. Det kan även vara en större sotflaga som lossnat och täppt till de hål som finns inne i en ljuddämpare.

Testa gärna följande: kör i en uppförsbacke utan att växla ner och fortsätt så tills motorn stannar. Ta snabbt ut tändstiftet efter stoppet. Om stiftet är blött så kan det vara tändsystemet som krånglar. Är stiftet torrt – ja, då kommer det för lite bränsle. På detta vis kan man sedan felsöka i rätt riktning – tändningen eller bränsle.

Andra tänkbara orsaker är packboxarna i vevhuset eller ett brott på en kolvring.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Tog ni bort tejpen 1967?

3 kommentarer

Cruzze: Gjorde tvärtom när vi bodde i Storbritannien ett par år och hade vår svenska vänsterstyrda bil med oss. Då åkte gaffatejpen fram:-) /Cruzze

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842