Honda MT 50 som dör på full gas

Honda MT 50 som dör på full gas

Publicerad

Fråga: Hejsan! Har en Honda MT50 1989 års mod! Som går riktigt dåligt efter halv gas och dör på full gas. Har bytt packningar vid cylinder och förgasaren har även bytt luftfilter, reedventiler, tändstift och tvättat tanken!

Huvudmunstycket i förgasaren var 55 och bytt till 60 nu eller om det ska vara 0,55 & 0,60? Men den gick utan problem för 15 år sedan! Någon som har tips eller idé vad som är fel? Kommer inte längre nu med min kunskap! Obs - den är inte trimmad!

Tias B.

 

Svar: Gör följande test: starta motorn och kör på full gas tills den stannar. Ta ur tändstiftet direkt. Är det blött så beror stoppet på att gnistan är för klen och då får man felsöka i tändsystemet, och är stiftet torrt så kommer det inget bränsle och då får man felsöka i bränslesystemet.

Om mopeden har stått i 15 år kan tank, bensinkran och förgasare vara full av tvåtaktsolja och/eller rostpartiklar – allt beroende på hur den förvarats och om den hade mycket bränsle i tanken när den ställdes undan. Bensin dunstar ju men oljan blir kvar. Gör en ordentlig förgasarrengöring till att börja med.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Trimma Folkan med Hobbex Jet Pipe

10 kommentarer

mekgoran: 18 år.. volvo pv , ford taunus tl,saab 1962 djungeltrumma,vassa saker.. minns att det var någon gång efter andra världskriget....

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842