Det rinner bensin ur luftburken

Fråga: Hej igen! Vilken otroligt bra hjälp man får här! Klockrent! Nu kommer jag till nästa problem. Motorn har bra gnista och har haft igång den idag men den är väldigt svårstartad, har justerbart munstycke på och vrider jag ut det mer än ett halvt varv så går det inte få igång den, men den är väldigt svår att få igång i alla fall. Mellan 20 – 40 kick om ens då startar den.

Nu har jag kört en sväng och upptäcker att det rinner bensin ur anslutningen till luftburken, vad kan detta tyda på? Packningar i förgasaren som inte håller tätt? Kan detta orsaka att den är så extremt svårstartad? Vad ska jag byta?

Mvh Christian

 

Svar: Nu vet jag inte vad det gäller för motor, men det bör vara den Husqvarna Äggmotor som du frågade om nyligen. De brukar ha en förgasare med ”startpump” istället för choke och kolven i denna lilla pump har en gummitätning som kanske behöver bytas – se nr 26 på skissen.

Sedan kan det även bero på att flottören inte tätar så att förgasaren flödar över – i så fall borde motorn fyrtakta rätt mycket. Det förekommer att ställbara munstycken inte fungerar som de ska trots den enkla konstruktionen. Ibland är de hopklämda i änden på grund av att det dragits åt för hårt och ibland verkar de helt enkelt vara feltillverkade.

En frisk motor ska starta på 1 – 3 kickar så ge inte upp förrän den fungerar som den ska.

Jim Lundberg

Rulla till toppen