Ramlager till Volvo lastbilsmotor från 1960 talet

Ramlager till Volvo lastbilsmotor från 1960 talet

Publicerad

Fråga: Nu ska ni få nåt att bita i. Jag har en Volvo lastbilsmotor från 1960 talet. till den går det inte längre att hitta reservdelar utöver packningar etc. Trots idog sökning på nätet kan jag inte hitta någon firma som tillverkar ramlager och vevstakslager på beställning (lagerhalvor). Finns det verkligen ingen tillverkning av sådant, behovet måste ju vara stort

Staffan

 

Svar: Hej Staffan!Precis som du skriver är det svårt att idag hitta reservdelar till äldre tunga Volvofordon. Det gäller tyvärr inte bara motorer. Orsaken är att Volvo, till skillnad från Scania, under åren skrotat ut mycket av det man haft på lager. Av egen erfarenhet vet jag att redan för trettio år sedan var delar till Volvos tyngre fordon från 1950- och 60-talen bristvaror.

 

För att du snabbast skall få besked om var du kan finna ram- och vevstakslager och andra delar du kan behöva till din Volvomotor så skulle jag råda dig att leta upp och kontakta de som renoverar tyngre Volvo och fråga hur dessa löst problemet med reservdelar.

 

Hör gärna av dig och berätta hur det går då jag vet att fler är intresserade.

 

/Per

 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842