Svårstartad Husqvarna äggmotor

Svårstartad Husqvarna äggmotor

Publicerad

Fråga: Hej igen, nu har jag bytt allt i förgasaren (Bing) och bytt kondensator på äggmotorn, har fin gnista enligt teststiftet (blå gnista) mopeden startade efter ca 5 – 10 kick och gick bra, efter en stund när jag skulle starta den så startade den till och sedan dog den. Då gick det inte kicka igång den längre.

Men nu gick det springa igång den. Vad kan detta bero på? Kan det vara tändspolen? Och är det någon som vet vad för tändspole (utanpåliggande) man ska köpa istället?

Christian Jarl

 

Svar: Gör ett antal kickar och ta ur tändstiftet. Är det torrt så kommer det inte något bränsle och är det blött är gnistan dålig. Lämplig tändspole hittar du hos bland andra Rinab MCB Center Mopedrenovering Ettans mopeder

Är packboxarna i vevhuset täta? Om de läcker krävs höga varvtal för att starta motorn.

Jim Lundberg

On
Off

17 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842